REGULAMENT CONCURS DE POEZIE TÂNĂRĂ

PRESELECTIE ONLINE- Etapa I

Tinerii brasoveni, creatori de poezie, din gimnaziu si liceu vor trimite trei poeme, o scurta descriere personala si o fotografie relevanta pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Data limita de trimitere a materialelor este 1 IUNIE 2016.

Organizatorii- Global Cultural- impreuna cu un juriu desemnat de acestia, vor alege 30 de poeme din cele trimise.

In urma primei etape, cei selectionati, in numar de 30, vor fi programati la o sesiune de Studio de Poezie- intalnire la care tinerii vor avea pregatita lectura/recitarea unuia dintre poeme, in vederea productie audio si video asigurata gratuit de Global Cultural.

Etapa a II-a

Productiile rezultate din fimari si imprimari audio vor fi supuse evaluarii a trei echipe de jurizare:

- JURIUL POETILOR, OAMENILOR DE LITERATURA

- JURIUL PROFESORILOR - limba si literatura romana

- JURIUL COLEGILOR de scoala

Jurizarea se va face online pe platforma www.globalcultural.ro, unde vor fi postate si clipurile celor selectionati in prima etapa.

Etapa a III-a

In ordinea punctajului obtinut, 20 dintre tinerii creatori vor participa la un Festival de Poezie si Muzica organizat de Global Cultural in parteneriat cu ISJ Brasov, Biblioteca George Baritiu Brasov, reviste importante de cultura, edituri si librarii din toata tara.

In cadrul festivalului, poeziile vor fi prezentate, la alegere, fie de creatori, fie de persoane desemnate de acestia, intr-un moment artistic original in care poemul poate fi insotit de muzica, teatru, coregrafie, film.

Juriul invitat va avea in componenta poeti de referinta ai literaturii noastre, profesori si personalitati ale culturii contemporane.

Poemele alese vor fi premiate cu aparitii in reviste de specialitate, in antologii si in DVD-ul antologie „Poezie tanara”

Proiectul va deveni itinerant si va antrena cat mai multi creatori tineri de poezie, cititori din randul elevilor, profesori, edituri si reviste, biblioteci si librarii din toata tara.

Brasovul voteaza masiv!
Brasovul voteaza masiv!

Nov 21, 2019

Pe 15 noiembrie 1987 au castigat ei, acum, pe 24 noimbrie 2019, vom castiga noi, DEFINITIV!

FAMILIA A. TOMICA  ep 1- 1997 primul sitcom romanesc!
FAMILIA A. TOMICA ep 1- 1997 primul sitcom romanesc!

Mar 21, 2019

Familia A. Tomica, am recuperat primul episod, din 1997, produs la televiziunea Super Nova din Bucuresti, unde eram redactor-sef. A. Tomica, vine de la Aciocarlanoaie Tomica, personajul primcipal, interpretat de Cristi Martin, vesnicul somer, care, in fiecare episod isi gaseste o slujba, dar, datori...

Roz- estras de pe albumul
Roz- estras de pe albumul "Roz" al formatiei DoiLupi

Mar 20, 2019

Roz- extras de pe albumul "Roz" Muzica: Walter Dionisie Text: Anca Dionisie Interpreteaza DoiLupi - Walter si Anca Dionisie Walter Dionisie- voce, chitara, percutie, orga. Anca Dionisie- chitara, chitara bass Aranjament- Walter Dionisie Producator- Global Human Recovery ROZ 1. A trecut pe langa tin...

2 LuPi- Când te aștepți mai puțin
2 LuPi- Când te aștepți mai puțin

Sep 17, 2018

Muzica- Walter Dionisie Versuri- Anca Dionisie Voce, chitara, stomper - Walter Dionisie Ukulele-Anca Dionisie Operator imagine- Andreea Oprescu O productie Ai PoD FilM @Global Human Recovery 2018 Când te aștepti mai puțin Ce frumoasă-i viața, cu zâmbetu-i clandestin Ți se-așează-n față,...